Beste Smartwatch voor Android

Wat is de best smartwatch voor Android telefoons? Je zult versteld staan hoeveel keuze er is op gebied van Android smartwatches. Omdat het onmogelijk is om ze allemaal te behandelen hebben we de lijst gefilterd met alleen de beste smartwatches voor Android telefoons.

In tegenstelling tot de Apple Watch met watchOS, hebben Android smartwatches verschillende besturingssystemen op hun horloge geïnstalleerd. Wear OS is bijvoorbeeld ontworpen door Google, maar Samsung gebruikt weer Tizen OS op hun smartwatches. Eigenlijk alle Android smartwatches werken in combinatie met een Android smartphone. Voor de Apple Watch heb je een iPhone nodig, bekijk hier onze lijst met de beste smartwatches voor een iPhone.

Voor veel mensen hebben nog geen smartwatch, ze twijfelen of ze er een willen kopen. Het hebben van een smartwatch is geen noodzaak, en daar komt bij dat ze ook nog eens prijzig zijn. Maar heb je eenmaal een slim horloge aangeschaft dan kan je na een tijdje niet meer zonder, er is zoveel handige informatie in een oogopslag te zien, en de functies zijn enorm handig. Zo kan je met de meeste smartwatches bellen, berichten ontvangen en versturen, muziek luisteren, navigeren of het bijhouden van een hardloopsessie of fietstocht. En dat allemaal zonder dat je telefoon eraan te pas hoeft te komen.

We hebben tientallen smartwatches getest. De beste Android-smartwatch op dit moment is de Samsung Galaxy Watch 3 of de Mobvoi TicWatch Pro 3. Beide geven je de beste gebruikerservaring en hebben naast goede hardware ook een prachtig scherm.

Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 is de beste smartwatch in samenwerking met een Android telefoon. De uitstekende hardware in dit horloge haalt het beste uit het besturingssysteem Tizen OS. De software van Samsung is snel, betrouwbaar en zit boordevol functies.

Het gebruikersinterface heb je in een paar minuten onder de knie, je bedient dit horloge door de ring te draaien, waardoor je kan bladeren in het menu, vervolgens gebruik je de touchscreen een app te openen.

De Galaxy Watch 3 heeft een rond klokje, en is beschikbaar in de maten 41 en 55mm. De touchscreen is voorzien van een amoled-scherm, en dat kijkt heerlijk weg. Het grote nadeel is dat er aanzienlijk minder apps in de store staan dan bij Wear OS (Google) of watchOS (Apple).

Wat kan je allemaal met dit horloge? Naast het ontvangen van notificaties die je ook op je telefoon ontvangt, word je hartslag en bloedzuurstofgehalte continu gemeten en bijgehouden in mooie statistieken. De batterij gaat een volle dag mee bij intensief gebruik, waardoor je hem meestal ’s nachts aan de oplader hebt, zonde want ook in je slaap registreert de smartwatch van Samsung allerlei gegevens over hoe diep en lang je hebt geslapen.

Kortom de Samsung Galaxy Watch 3 is een zeer complete smartwatch die werkt met elke Android telefoon door het installeren van de Wear-app van Samsung. Dit alles maakt dit de beste Android smartwatch.

Beste Wear OS: Mobvoi TicWatch Pro 3

Mobvoi’s nieuwe TicWatch Pro 3 is de eerste smartwatch met de nieuwe Snapdragon Wear 4100-chipset van Qualcomm. Deze smartwatch beschikt ook over 1 GB RAM, wat alles lekker vloeiend laat aanvoelen ook tijdens het gebruik van veeleisende applicaties.

De materialen die gebruikt zijn bij de Mobvoi Ticwatch Pro 3 zien er een beetje goedkoop uit, maar toch is dit op basis van prestaties de beste smartwatch met het besturingssysteem Wear OS.

Omdat Wear OS nog veel minpunten heeft ten opzichte van de concurrentie, vinden wij dit geen fijn besturingssysteem.

De nieuwe processor is veel energiezuiniger. De batterijduur van deze smartwatch is ongekend voor zo’n krachtig apparaat en gaat zo’n 3 dagen mee. Een groot deel van de energiebesparing komt voort uit het energiezuinige tweede scherm, deze wordt ingeschakeld als de always-on display aangaat.

Met de Mobvoi Ticwatch Pro 3 heeft ook veel mogelijkheden om sportprestaties te volgen, zo beschikt hij ook over een hartslagmeter en SpO2 sensor om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Mobvoi komt nog met leuke extra apps waarmee je ademhalingsoefeningen kunt trainen, of extra trainingsschema’s die je kan volgen. Het is een vrij robuust ontwerp van 47 mm, maar toch voelt het horloge fijn aan tijdens het hardlopen of alledaags gebruik.

De Wear OS-software van Google is het grote minpunt van deze smartwatch en is niet zo betrouwbaar als Tizen van Samsung. Toch is dit de beste Wear OS smartwatch van dit moment en met een uitstekende accuduur.

Beste voor sporters: Suunto 7

Suunto is al langer bekend met fitness wearables maar heeft nu ook een smartwatch uitgebracht met Wear OS. Het ontwerp is lekker sportief en heeft een gemakkelijk interface. De batterij gaat met intensief gebruik zo’n 2 volle dagen mee.

De Suunto 7 heeft een uitgebreide fitnessapp en kan je populaire wandel of hardlooproutes in de buurt aanbevelen. Dankzij de ingebouwde gps en hartslagmeter krijg je een goed inzicht in je sportieve prestaties en is het een fijne smartwatch voor het dagelijks gebruik.

Wat is een Hybride smartwatch?

Een hybride smartwatch is een combinatie van een traditioneel horloge met slimme functies. Het is geen smartwatch maar komt wel in de buurt. Deze horloges zijn via Bluetooth verbonden met je telefoon om gegevens te synchroniseren.

Beste Hybride Smartwatch: Withings Scanwatch

Deze lijst is niet compleet zonder de beste hybride smartwatch te benoemen. De beste hybride smartwatch op dit moment is de Withings Scanwatch dit horloge komt in 2 maten namelijk 38 en 42mm. Het heeft ecg-monitoring en meet je bloedzuurstofgehalte. Dankzij de ingebouwde hartslagmeter en gps kan dit horloge ook worden gebruikt tijdens het sporten.

Op een hybride smartwatch is navigeren bijna niet mogelijk, maar het kleine OLED-scherm is goed genoeg voor de meeste functies. Een voordeel van een hybride smartwatch is de lange accuduur, zo gaat de batterij van de Withings Scanwatch een maand mee op een volle lading, waardoor je de slaaptracker optimaal kan gebruiken.

Smartwatch info
Logo