Beste Smartwatch voor Dames

Tegenwoordig is er zoveel keuze uit smartwatches voor dames, dat er voor iedereen wel een passend model is. De voorkeur van een bepaalde smartwatch hangt af waarvoor je hem wilt gebruiken. Veel smartwatches zijn zowel voor dames als heren geschikt, doordat je de smartwatchbandjes kan wisselen in een passende kleur of ander materiaal. Maar ook dingen als de wijzerplaten van veel smartwatches zijn aanpasbaar zodat je alles er wat vrouwelijker laat uitzien.

Waarop letten bij een Smartwatch kopen?

Bij de aanschaf van een smartwatch is het allerbelangrijkste dat je het design mooi vindt, maar er zijn meer punten die je moet meenemen bij het uitkiezen van de beste smartwatch namelijk:

  • Werkt de smartwatch met jouw telefoon?
  • Is de smartwatch voornamelijk voor sporten of juist voor alledaags gebruik?
  • Vind je het belangrijk dat er ingebouwde gps en een hartslagmeter aanwezig zijn?
  • Moet de accu lang mee gaan? Of is dagelijks opladen geen probleem?

Er bestaan een heleboel smartwatches voor dames, wij hebben de beste onder elkaar gezet, met deze topmodellen beschik je over de nieuwste snufjes op het gebied van wearables.

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 heeft geen al te grote wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van Series 4 en Series 5. Deze smartwatch is beschikbaar in de maten 40 en 44mm. Voor veel vrouwen is 40mm de beste keuze, dankzij het lichtte gewicht van dit horloge voel je hem amper tijdens het dragen.

Dit is niet alleen de beste smartwatch voor dames vanwege de uitgebreide functies, maar ook de mogelijkheid om het uiterlijk volledig aan te passen naar jouw wens, zo kan je kiezen uit tientallen horlogebandjes in allerlei verschillende kleuren en materialen.

De batterij van de Apple Watch Series 6 gaat gemiddeld zo’n 18 uur mee, gelukkig gaat het opladen wel snel. Maar dit betekent wel dat je hem dagelijks moet opladen en voor het monitoren van je slaap is dit niet ideaal.

De fitnesstracker is zeer uitgebreid in alle Apple Watches. En is geschikt voor hardlopen, zwemmen, fietsen, yoga en nog veel meer sportieve activiteiten. De hartslagmeter en bloedzuurstofmeter houden eveneens in de gaten of je geen bloedarmoede of afwijkende hartslag hebt.

Kortom de Apple Watch Series 6 is de beste smartwatch voor dames, mits je over een iPhone beschikt. Het horloge is wel behoorlijk prijzig waardoor hij niet in ieders budget past.

Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. En is net als de Apple Watch aan te passen naar jouw eigen stijl, door de smartwatchbandjes te vervangen, en voor andere wijzerplaten te kiezen.

De Apple Watch is voor gebruikers met een iPhone het beste, maar de Samsung Galaxy Watch 3 is de beste smartwatch voor dames met een Android telefoon. Ook deze smartwatch is voorzien van de nieuwste technieken, zo beschikt hij ook over een hartslagmeter en een sensor om het bloedzuurstofgehalte te meten. En dankzij de ingebouwde gps hoef je geen telefoon mee te nemen om je hardloopsessie te tracken.

De Samsung Galaxy Watch 3 draait op het besturingssysteem van Samsung namelijk Tizen OS. Ondanks dit besturingssysteem een stuk volwassener is dan Wear OS, heb je toch beduidend minder apps in de store staan dan bij watchOS (Apple) en Wear OS (Google).

De Galaxy Watch 3 wordt in de markt gezet als een smartwatch voor alledaags gebruik, en dit werkt gewoon goed, je krijgt berichten, telefoontjes en meldingen allemaal keurig te zien en je kan er ook op reageren. Daarnaast worden ook de sportieve prestaties zeer uitgebreid bijgehouden met deze smartwatch. Er zijn 40 verschillende sporten te tracken van hardlopen en zwemmen tot bergbeklimmen en ga zo maar door. 

Kortom de Samsung Galaxy Watch 3 is een goede smartwatch voor vrouwen met een Android telefoon. Alles werkt vloeiend en probleemloos en het uiterlijk is volledig aan te passen naar jou wensen.

Fitbit Sense

Het nieuwste model van Fitbit is de Fitbit Sense, dit horloge beschikt net als de beste smartwatches van dit moment over een ingebouwde gps, ecg-sensor, en SpO2-sensor. Deze functies zijn niet nieuw, meerdere smartwatches zoals de Apple Watch 6 en Galaxy Watch 3 hebben dit ook, maar toch is het knap voor een product uit het middensegment.

De Fitbit Sense heeft een mooi scherm, en een veel dunnere rand, en ook is het irritante Fitbit-logo onderaan het scherm niet meer aanwezig. Het is een amoled-scherm met touchscreen, en is 1,58 inch met een resolutie van 336×336. Het scherm zelf is beschermd met Gorrilla Glass 3 dus kan wel wat verduren.

Een voordeel van Fitbit smartwatches zijn de langere batterijduur ten opzichte van Samsung of Apple. Bij normaal gebruik gaat de batterij zo’n 6 dagen mee, maar dit kan je drastisch verhogen door bijvoorbeeld het always-on functie van het scherm uit te schakelen.

De Fitbit Sense gebruikt een vernieuwde elektrische hartslagsensor, ook wel ecg genoemd deze is nauwkeuriger dan de optische hartslagmeter in de Versa 3. De ecg-sensor analyseert de frequentie en sterkte van je hartslag door elektrische signalen in het bloed te meten.

Deze smartwatch voor dames is zeer uitgebreid met sportieve functies, en te verkrijgen in twee kleuren: grijs en goud met wit. Styling kan je naar hartenlust doen er zijn talloze kleuren smartwatchbandjes te koop.

Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 is de derde generatie van dit model, en beschikt voor het eerst over ingebouwde gps. De veranderingen ten opzichte van zijn voorganger zijn verder niet heel groot. Toch is dit een van de beste smartwatches voor dames. Het design is vrouwelijker door de ronde vormen en is daarnaast in verschillende kleuren verkrijgbaar, ook met deze smartwatch kan je horlogebandjes wisselen.

De batterijduur van de Fitbit Versa 3 is ongekend lang en gaat zo’n week mee. Waardoor hij ideaal is voor het monitoren van je slaap. Fitbit is al jarenlang bekend om zijn fitnesstrackers, deze functionaliteiten hebben ze goed geïntegreerd in hun smartwatches waardoor ze geliefd zijn onder sporters.

De Fitbit Versa 3 een uitstekende smartwatch voor dames, net als zijn voorganger is het alleen meer een fitnesstracker dan een smartwatch. Voor het dagelijks gebruik heb je een beperkt aantal productiviteitsapps. Wat je wel krijgt, is een lange batterijduur, een beter scherm dan de Fitbit Versa 2 en een overdaad aan fitnessstatistieken, waardoor deze smartwatch een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief is voor de Apple Watch.

Fossil Gen 5 Julianna

De Fossil Gen 5 is een mooi horloge, verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en allerlei bandjes. Op het eerste oog lijkt dit meer op een normaal horloge dan een smartwatch. Met name door het elegante design is dit een populaire smartwatch voor dames.

De horlogebandjes en het horloge hebben een vrouwelijke uitstraling zonder te overdrijven. Hierdoor past de smartwatch net zo goed bij je trainingsoutfit als bij een jurk en kantoorkleding.

De Fossil Gen 5 is erin geslaagd om problemen uit het verleden met Wear OS te verhelpen. Deze smartwatch presteert goed, maar is nog op hetzelfde niveau als de Apple Watch Series 6 of de Galaxy Watches. De accuduur is ook verbeterd en gaat minstens een dag mee met alle functies ingeschakeld.

De smartwatch houd je sportprestaties bij via Google Fit, en met de ingebouwde hartslagsensor en een gps worden sportprestaties nog beter inzichtelijk. Kortom een prima smartwatch voor dames met name door het vrouwelijke design, en de uitgebreide functies.

Samsung Galaxy Watch Active2

De Samsung Galaxy Watch Active2 is al wat langer te koop, toch blijft dit een mooie smartwatch voor dames. De smartwatch is gemaakt van aluminium, en is verkrijgbaar in de maten 44 en 46mm. Beide zijn licht van gewicht, dus je voelt hem nauwelijks aan je pols zitten, wat perfect is tijdens trainingen. Deze smartwatch is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, goud en roze goud.

De smartwatch heeft een resolutie van 360 x 360 met een amoled-scherm. Het is krasbestendig, dus hij kan tegen een stootje. De apps van Samsung zelf zijn geoptimaliseerd voor het kleine scherm, maar sommige apps van derden zijn dat niet en dat kan soms vervelend zijn.

Mocht je bekend zijn met een Galaxy Watch van Samsung dan is het geen verrassing dat dit enorm goede fitnesstracker is, je hebt keuze uit 39 verschillende trainingen om te volgen. De resultaten en statistieken hiervan kan je rechtstreeks bekijken in de Samsung Health-app op je telefoon of op de smartwatch zelf.

Eigenlijk is de Samsung Galaxy Watch Active2 nog steeds een hele goede smartwatch voor dames. Vooral met de recente ecg-update kan dit horloge weer concurreren met bijv. de Fitbit Sense en Apple Watch.

De beste smartwatch voor dames is vooral gebaseerd op persoonlijke smaak en wat voor functionaliteiten je zoekt in een smartwatch. Wil je een smartwatch vooral voor het bijhouden van je sportieve prestaties, dan is kiezen voor merken als Fitbit, en Garmin een goede keuze. Maar zoek je meer wat voor alledaags gebruik dan kom je al snel op de Apple Watch als je een iPhone telefoon hebt, en op de Galaxy Watch modellen als je een Android telefoon bezit.

Smartwatch info
Logo