Beste Smartwatch voor iPhone

De beste smartwatch voor iPhone-gebruikers is zonder twijfel de Apple Watch Series 6 De reden waarom ik dit antwoord zo snel onthul is logisch. Apple maakt smartwatches voor zijn iOS-telefoons en de functionaliteiten van die smartwatches werken het beste in combinatie met een iPhone.

Wanneer je de iPhone aan een Apple Watch koppelt kan je met je horloge antwoorden op berichten en inkomende oproepen. Je kan er dus ook mee bellen, daarnaast kan je dankzij de ingebouwde gps ook navigeren met de smartwatch van Apple.

Apple heeft ook een goedkopere versie uitgebracht van de Apple Watch Series 6, dat is de Apple Watch SE. Deze heeft misschien niet de uitgebreide functies van de Series 6 maar toch is dit ook een complete smartwatch die uitermate geschikt is voor de niet veeleisende gebruiker.

Apple Watch Series 6

De nieuwste en beste Apple Watch. De Apple Watch Series 6 is echt een geweldige smartwatch, niet alleen het mooie design heeft een enorme aantrekkingskracht. Maar ook op het gebied van prestaties is dit een echte krachtpatser, de meest veeleisende apps draaien probleemloos op de Apple Watch Series 6.

Apple-producten zijn duur, maar je krijgt er veel kwaliteit voor terug. Het meest bijzondere aan de smartwatches van Apple is dat echt alle functies werken en de apps draaien ook vloeiend.

Waar sommige op Android gebaseerde smartwatches met Wear OS pronken met goede specificaties, blijkt het in de realiteit toch vaak minder vloeiend en goed te werken, bij Apple heb je dit probleem niet.

De Apple Watch Series 6 wordt komt met een vrij accurate hartslagmeter en ook de fitnesstracker is goed geïntegreerd waardoor gegevens worden gesynchroniseerd met de fitness- of gezondheid apps in iOS.

Kortom wie het zich kan veroorloven en simpelweg het beste wilt hebben kiest voor het nieuwe paradepaardje van Apple de Apple Watch Series 6.

Apple Watch Series 5

Deze smartwatch is uit de productie gehaald door Apple, en vervangen door de Apple Watch Series 6. Tegenwoordig is dit model moeilijk te verkrijgen. De Apple Watch Series 5 is eigenlijk een heel goed horloge.

Als je de Apple Watch Series 5 voor een goede prijs kunt vinden, is er weinig reden om te kiezen voor de Apple Watch Series 6. Het verschil tussen beide is zo minimaal en in het dagelijkse gebruik bijna niet te merken, daarom raden we aan voor dit ‘oude’ model te kiezen.

Het grote voordeel van de Apple Watch Series 5 is de always-on functie. Hiermee blijft het scherm van je horloge altijd de tijd en meldingen weergeven. Bij bijvoorbeeld de Apple Watch Series 3 en Apple Watch SE ontbreekt deze functie. Wat betekent dat je eerst het horloge moet aantikken of een handbeweging moet maken, voordat het scherm weer aangaat.

Kortom de Apple Watch Series 5 is vrijwel gelijk aan de Series 6 en mocht je dit model voor een aantrekkelijke prijs vinden, dan raad ik je aan te kiezen voor dit model.

Fitbit Sense of Fitbit Versa 3

Kies je voor een andere merk smartwatch dan een Apple Watch dan heb je niet de mogelijkheid om telefoongesprekken te beantwoorden of berichten te verzenden via de smartwatch. Maar als dit geen probleem is, dan zijn de Fitbit smartwatches zeker het overwegen waard. Fitbit is een Amerikaans bedrijf met jarenlang ervaring in fitnesstrackers. Deze functionaliteiten hebben ze verwerkt in hun smartwatches.

De Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3 zijn uitstekende smartwatches en bieden veel mogelijkheden voor sportieve gebruikers. De Fitbit Sense en Fitbit Versa 3 hebben ingebouwde gps, voorgaande Fitbit smartwatches hadden dit niet en was dan ook een van de meest gehoorde klachten. Maar Fitbit heeft geluisterd naar de consument, en met de ingebouwde gps kan je voortaan je telefoon thuislaten wanneer je gaat hardlopen of wielrennen.

De Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3 heeft een batterijduur die zeker een halve week meegaat, een groot voordeel ten opzichte van Apple waarbij je het horloge iedere nacht aan de oplader moet aansluiten. Daarmee is monitoren van je slaap met een Fitbit smartwatch veel makkelijker te realiseren dan met een Apple smartwatch.

De Fitbit smartwatches werken zowel op iOS als op Android dit komt doordat de smartwatch communiceert met de Fitbit-app die gegevens synchroniseren met je smartwatch.

Beschik je over een (redelijk nieuwe) iPhone dan zou ik nog steeds kiezen voor een Apple Watch. Beschik je over een oudere iPhone die niet meer ondersteund wordt door de nieuwste iOS dan kan je beter kiezen voor de Fitbit Sense of Fitbit Versa 3.

Garmin Fenix 6

De Garmin Fenix 6 is een van de allerbeste smartwatches die er op dit moment zijn. Ben je sportief aangelegen en wil je een smartwatch die je helpt om nog meer uit je sportprestaties te halen? Zoek dan niet verder en koop de Garmin Fenix 6.

Deze smartwatch is gemaakt voor de sportieve gebruiker, de uitgebreide fitness en sport tracking mogelijkheden zijn echt ongekend. Deze smartwatch beschikt daarnaast ook over de nieuwste technologische snufjes, zo kan het net als de nieuwste Apple Watch series 6 het bloedzuurstofgehalte in het bloed meten. Daarnaast beschikt het over ingebouwde gps, offline kaarten, kompas en is er opslag voor muziek die tijdens het sporten te beluisteren is.

De batterij van de Garmin Fenix 6 is ook uitstekend en gaat makkelijk een week mee. Een nadeel van deze smartwatch is dat het niet beschikt over een touchscreen, je bedient deze smartwatch nog ouderwets door middel van vijf knoppen op het horloge.

Kortom de Garmin Fenix 6 is de ultieme sportsmartwatch, maar hij is ook vrij prijzig en heeft geen touchscreen. Voor iPhone-gebruikers raden we alsnog aan te kiezen voor een Apple Watch model, aangezien deze in het dagelijkse gebruik veel meer te bieden hebben dan de Garmin Fenix 6.

Beste smartwatch voor iPhone

Maar wat is de beste smartwatch voor de iPhone? Ondanks veel fabrikanten tegenwoordig smartwatches produceren, blijft de beste smartwatch voor de iPhone alsnog de Apple Watch. Alles werkt gewoon soepel en de samenwerking tussen de iPhone en de Apple Watch werkt uitstekend..

Wij raden aan om te kiezen voor een Apple Watch series 5, het aantrekkelijkere prijskaartje van dit model weegt niet op tegen de extra functies van een Apple Watch Series 6. Maar omdat deze uit productie is, kan het lastig zijn dit model ergens te vinden.

De Apple Watch vereist momenteel dat u iPhone minimaal op iOS 13 draait. Dit kan worden opgeschroefd in de toekomst, wees hier alert op bij aanschaf van een smartwatch.

Apple Watch wijzerplaten

Wat betreft wijzerplaten moeten we de Apple Watch een compliment geven, hierin zijn ze het beste. De Apple Watches zijn verkrijgbaar in de maten 40 mm of 44 mm. Ze hebben een prachtige gebogen rand en een stijlvol design. Je kan de smartwatch helemaal personaliseren door middel van wijzerplaten, een voordeel van de Apple Watch is de ruime keuze in mooie en informatieve wijzerplaten.

Zo is er bijvoorbeeld een wijzerplaat die de uitlijning van het zonnestelsel laat zien. Je kunt ze draaien om te zien hoe de planeten in de loop van de tijd zullen draaien. Maar ook de handige ringen op de wijzerplaten vertellen je een hoop informatie, bijvoorbeeld of je al aan je benodigde aantal stappen zit.

Een ander unieke functie van Apple Watches is het bijhouden van het omgevingsgeluid, hiermee word je gewaarschuwd voor mogelijke gehoorschade als je vaak in een luidruchtige omgeving bent.

Kortom de beste smartwatch voor een iPhone is een Apple Watch. Welk model dat is, hangt af van je budget en wensen.

Smartwatch info
Logo