Beste Smartwatches van Fitbit

Fitbit is een van de weinige fabrikanten van smartwatches die erin slaagt om zowel fitness als alledaagse functies in een smartwatch te ontwikkelen. De smartwatch markt is een groeimarkt en wie wil blijven meedoen moet innoveren, in 2020 is het Amerikaanse bedrijf Fitbit overgenomen door Google. Met het grote geld van Google en alle knappe koppen daar, lijkt er een gouden toekomst voor Fitbit in het verschiet.

Fitbit heeft maar een paar modellen smartwatches uitgebracht, ze brengen alleen producten uit waar ze zelf ook tevreden over zijn. Maar wat is nou de beste smartwatch van Fitbit? Omdat iedereen andere eisen aan zijn of haar smartwatch stelt is het moeilijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. Hopelijk kom je aan de hand van dit artikel erachter welke Fitbit het best bij jou past, maar over het algemeen zijn de Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3 echt topmodellen.

Beste Smartwatches van Fitbit

#1 Fitbit Sense

De beste smartwatch op het moment van schrijven is de Fitbit Sense, dit topmodel van Fitbit is uitgerust met alle nieuwe functies, ze hebben een hoop goede dingen afgekeken van de Versa-serie en verbeteringen aangebracht aan de minpunten om te concurreren met de Apple Watch of Galaxy Watch.

Als je het vergelijkt met de Versa-serie heeft de Fitbit Sense een veel luxere uitstraling. Daarnaast is er gekozen voor een roestvrijstalen frame en een aluminium behuizing. Het scherm is voorzien van het supersterke Gorilla 3 glas, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het glas kapotgaat.

Waarin de Fitbit Sense zich onderscheid met de Versa modellen is de uitgebreide gezondheidsfuncties die onder andere de hartslag meten en ook waarschuwt wanneer je veel stress ervaart, dit alles wordt gedaan door de zweet op je huid te meten.

Dankzij de ingebouwde gps zijn worden sportprestaties opgeslagen en hoef je geen telefoon mee te dragen. Als je op zoek bent naar de beste smartwatch van Fitbit dan is de Fitbit Sense jouw keuze.

#2 Fitbit Versa 3

Heb je geen behoefte aan de uitgebreide fitness mogelijkheden van de Fitbit Sense, dan kan je misschien beter kiezen voor de Fitbit Versa 3, de derde generatie van dit model is eindelijk uitgebracht met ingebouwde gps, dit was een van de grote tekortkomingen in de Versa 2.

Met een 1,58 inch AMOLED-scherm en een resolutie van 336×336 is de display erg helder en duidelijk bij weinig licht. Een handige functie die je aan kan zetten is het always-on display, hiermee wordt het scherm van de smartwatch niet meer uitgeschakeld en kan je altijd handig de tijd en notificaties aflezen, zonder daarvoor eerst een handbeweging te maken.

De Fitbit Sense is net wat uitgebreider dan de Versa 3 maar toch beschikt ook de Versa 3 naast een ingebouwde gps over een bloedzuurstofmeter en hartslagmeter, calorieën verbranding en je hoeft niet bang te zijn om zonder accu te komen want de Fitbit Versa 3 gaat volledig opgeladen tot zo’n 7 dagen mee.

Met de hoeveelheid aan functies en de batterijduur van de Versa 3 is het een van de meest aantrekkelijke opties in zijn prijsklasse. Als je op zoek bent naar een smartwatch boordevol functies met geweldige batterijduur, overweeg dan de Fitbit Versa 3.

#3 Fitbit Versa 2

In deze lijst mag ook de Fitbit Versa 2 niet ontbreken, goed je hebt geen ingebouwde gps dus bij sportsessies heb je wel een telefoon nodig om de prestaties bij te houden, maar als je wat concessies wilt doen is de Fitbit Versa 2 de beste koop, de aantrekkelijke prijs, maakt dit nog steeds een zeer geliefd model.

Dit horloge heeft een rechthoekig ontwerp dat lijkt op duurdere modellen zoals de Apple Watch. Het scherm is een 1,4 inch AMOLED-scherm, wat een helder en levendig scherm oplevert, en zowel in weinig- als veel zonlicht goed is te lezen.

De batterijduur is met drie dagen ook ruimschoots voldoende. En daardoor zijn de meeste Fitbit smartwatches langer te gebruiken bij verschillende activiteiten, dan veel van zijn concurrenten.

De ingebouwde gps in de Versa 3 is eigenlijk de meest noemenswaardige update ten opzichte van de Versa 2. Over het algemeen als je op zoek bent naar een betrouwbare smartwatch met tal van sportieve functies en het leuk vindt om je gezondheid bij te houden, dan is de Fitbit Versa 2 een uitstekende keuze, en daarom gekozen als beste koop.

#4 Fitbit Ionic

De Fitbit Ionic is al een ouder model maar is samen met de Versa 2 nog steeds een populair product. Deze smartwatch is ook gericht op fitness en gezondheid, en heeft tal van functies die nog steeds in de nieuwste modellen zijn inbegrepen, door de aantrekkelijke prijs van dit model willen veel consumenten best wat concessies doen.

Het ontwerp van de Ionic ziet er wat gedateerd uit. De nieuwste smartwatches hebben allemaal een wat gestroomlijnder en ronder uiterlijk. Het scherm van deze smartwatch is ondanks zijn leeftijd nog steeds goed, en geeft helder en scherp beeld. Het komt natuurlijk niet in de buurt bij een AMOLED-scherm maar het is nog steeds beter dan de meeste instapmodellen met slechte LCD schermen.

De Fitbit Ionic heeft een batterijduur van maximaal 4 dagen bij normaal gebruik en tot 10 uur in gps-modus. Kortom ben je op zoek bent naar een goedkope smartwatch die nog steeds de kenmerken heeft van de moderne horloges van vandaag, is de Fitbit Ionic nog steeds de moeite en een stuk goedkoper dan de nieuwste generaties!

Fitbit

Fitbit is een Amerikaans fitness- en gezondheidsmerk dat is opgericht in 2007. Dankzij hun innovatieve producten hebben ze als kleine speler een flink marktaandeel weten te behalen in de smartwatch markt.

De nieuwste generatie smartwatches van Fitbit bieden vergelijkbare functies als duurdere concurrenten zoals de Apple Watch en de verschillende Wear OS-horloges. Maar een voordeel dat ze hebben ten opzichte van hun concurrenten, is hun jarenlange achtergrond in gezondheid en fitness, waardoor ze vaak vernieuwend zijn in hun segment.

Smartwatch info
Logo