Hardloophorloges van Garmin

Elke hardloper stelt andere eisen aan zijn smartwatch of hardloophorloge. De een wilt ermee trainen voor marathons, een ander doet aan verschillende sporten en wil deze zoveel mogelijk kunnen bijhouden in mooie statistieken.

Voor beginnende hardlopers is een goed hardloophorloge vaak een dure uitgave. Garmin heeft verschillende modellen op de markt, waarbij ook enkele instapmodellen. Daarmee heb je misschien niet de geavanceerde functies van de nieuwste smartwatches, maar vaak is het wel genoeg om je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Eigenlijk is er bij Garmin op het gebied van hardloophorloges voor iedereen een passend model.

Garmin heeft al jaren geleden goed ingeschat dat er behoefte is aan slimme horloges die je sportprestaties bijhouden, en daarbij ook stimuleren het maximale uit trainingssessies te halen door een virtuele coach. Door de jarenlange ervaring op dit gebied omvatten de Garmin smartwatches alles wat een hardloper nodig heeft.

Een Garmin smartwatch is niet goedkoop, daarom hebben we de vijf beste Garmin sporthorloges hieronder omschreven, welk model is voor jou het beste?

Garmin Fenix 6x Pro

De Fenix 6X Pro is het meest robuuste model van Garmin en heeft ontzettend veel functies. En eerlijk gezegd werkt alles ook heel fijn aan deze smartwatch. Hij is niet alleen geschikt voor hardlopen, maar ook fietsen, zwemmen, wandelen en een heleboel andere sportieve activiteiten kunnen worden gemonitord.

Het horloge heeft een industrieel ontwerp en is aardig groot. Het mooie van de Fenix 6x Pro zijn de standaard inbegrepen straatkaarten die rechtstreeks op het horloge geopend kunnen worden, hiermee kan je gemakkelijk nieuwe routes ontdekken, en navigeren naar je eindbestemming.

De hartslagmeter werkt door middel van een polsmeting, en is vrij nauwkeurig met het aangeven van de correcte hartslag. Andere leuke functies zijn het opslaan van muziek en de mogelijkheid om Spotify afspeellijsten te synchroniseren.

Vooral voor hardlopers zijn er talloze functies inbegrepen in de Garmin Fenix 6x Pro. Zo kan je kiezen uit verschillende trainingsmogelijkheden waarvan uitgebreide statistieken worden samengesteld, met als doel je trainingsprestaties te verbeteren.

De levensduur van een volle acculading is zo’n 18 dagen in smartwatch mode. Ook met de gps ingeschakeld gaat de batterij 60 uur mee, voldoende om je niet telkens druk te maken of je voldoende batterij op je smartwatch hebt voor het sporten.

Kortom Garmin weet hoe ze hardloophorloges moeten maken, en de Fenix 6x Pro is daar een goed voorbeeld van, alles klopt aan dit horloge en kan zeker nuttig zijn om je conditie en prestaties te verbeteren.

Garmin Forerunner 945

Een van de nieuwste modellen is de Garmin Forerunner 945 en is geschikt voor veel sporten, maar met name favoriet bij triatlonatleten. De Forerunner 945 is de opvolger van de 935 en heeft verschillende nieuwe functies zoals het opslaan van muziek en een grotere batterij.

De Garmin Forerunner 945 is een licht horloge met een mooi kleurenscherm. Standaard inbegrepen zijn navigatiekaarten waarmee je tijdens trainingen kan navigeren, maar ook erg handig om nieuwe trainingsroutes te ontdekken. Ook nieuw is de mogelijkheid om muziek op te slaan op het horloge en deze te beluisteren via een bluetooth headset. Spotify wordt ook ondersteund, maar werkt alleen in combinatie met je telefoon op zak.

Een handige nieuwe functie is dat je contactpersonen kan instellen die worden gewaarschuwd bij noodgevallen. Met een druk op de knop wordt dan je locatie naar de vooraf ingestelde contactpersonen verzonden. Tijdens het fietsen gebeurt dit automatisch als je verongelukt, voor deze functie heb je wel de telefoon nodig.

De Forerunner 945 is een prima opvolger van de 935 en met de toegevoegde functies is dit horloge een allround sporthorloge waarmee veel sporten kunnen worden gemonitord.

Garmin Forerunner 645

De Forerunner 645 is een licht hardloophorloge en heeft een zacht flexibel horlogebandje dat erg comfortabel aanvoelt tijdens het sporten. Deze smartwatch heeft de mogelijkheid om muziek af te spelen wat je kan opslaan op het horloge, en kan beluisteren via bluetooth oordopjes. Het grote voordeel hieraan is dat je jouw telefoon thuis kan laten tijdens het sporten.

Door de muziek en de ingebouwde gps heb je met je Garmin smartwatch alles op zak om een lekker stuk te gaan hardlopen. Eenmaal bij thuiskomst kan je na het synchroniseren, al je sportieve prestaties uitlezen op jouw GSM of computer.

De ingebouwde hartslagmeter en hoogtemeter houden allerlei statistieken bij en geven je met gedetailleerde rapporten inzicht in je sportprestaties.

De Garmin Forerunner 645 is uitermate geschikt voor hardlopers door de uitgebreide keuze aan trainingsmogelijkheden. De batterij van deze smartwatch is goed, en is zo’n 14 uur lang te gebruiken met gps aan. Een nadeel is dat door muziek te beluisteren tijdens het sporten met gps aan, gaat de batterijduur wel drastisch omlaag en gaat het hardloophorloge gemiddeld nog maar op 5 uur mee op een volle acculading.

Garmin Forerunner 735XT

De Garmin Forerunner 735XT is nog zo’n topper uit de Forerunner reeks van Garmin. Het ontwerp is erg strak dit model en dankzij het lichte gewicht voel je het horloge bijna niet tijdens het sporten. Dit hardloophorloge van Garmin is scherp geprijsd en ideaal als instapmodel voor beginnende hardlopers of mensen die willen ontdekken of een hardloophorloge iets voor hen is.

De Garmin Forerunner 735XT is verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw, het horlogebandje is gemaakt van rubber wat ook fijn aanvoelt tijdens het sporten.

Het horloge beschikt over een ingebouwde hartslagmeter, maar het is ook mogelijk om een hartslagmeterband aan te sluiten voor nauwkeurige metingen.

Het horloge houdt statistieken bij van verschillende sportieve activiteiten. De sporten die automatisch worden herkend zijn hardlopen, zwemmen en fietsen.

Vanwege de lage prijs en het feit dat dit een instapmodel is van Garmin zijn er ook wat functionaliteiten niet inbegrepen. Zo zijn er geen kaart en navigatiefuncties inbegrepen. En het ontbreken van een barometer maakt het niet mogelijk om hoogtegegevens bij te houden. De batterij is ruim voldoende en gaat zo’n 14 uur mee op een volle accu.

Garmin Vivoactive 4

De Garmin Vivoactive 4 is een smartwatch voor dagelijks gebruik. Deze hardloopsmartwatch is beschikbaar in 2 formaten. De kleine variant (Vivoactive 4s) is ideaal voor vrouwen of mensen met dunne polsen. De normale variant genaamd de Vivoactive 4 is groter dan zijn voorganger (Vivoactive 3). Ondanks dit een smartwatch voor dagelijks gebruik is heeft hij wel ingebouwde gps en hartslagmeter, waardoor dit tegelijkertijd ook een fitnesshorloge is.

De Garmin Vivoactive 4 is naar ieders wens in te stellen met verschillende wijzerplaten, en de mogelijkheid om apps te downloaden. Voor linkshandigen kan je de telefoon ondersteboven dragen zodat de knop aan de andere kant zit, erg slim bedacht!

Normaal gesproken is het ontwerp van de Garmin horloges vrij robuust en gebouwd om tegen een stootje te kunnen. Bij het ontwerp van de Vivoactive 4 breken ze met deze traditie, het design van dit horloge is strak en lijkt veel op een normaal horloge. Ondanks dit model niet verkocht wordt als een specifiek sporthorloge zijn er wel voldoende functies en training beschikbaar in verschillende sporten.

Conclusie

Garmin is al jaren een belangrijke speler op het gebied van sporthorloges met gps-tracking. Met de opkomst van smartwatches voor dagelijks gebruik, zie je dat Garmin zich steeds meer gaat richten op dit segment, zonder in te leveren op de sportieve mogelijkheden van hun horloges.

Smartwatch info
Logo